TABĂRĂ JAPONIA

pentru copii și adolescenți
12-18 ani

25 iulie - 9 august 2023

Copilul tău va cunoaște cultura și tradițiile japoneze într-o experiență complexă de 16 zile

Tabăra este organizată în parteneriat cu Exact Travel.

 

Nu credem că există om care să nu fi visat măcar o dată-n viață să ajungă cândva în Țara Soarelui Răsare.

Nu ai cum să nu-ți dorești să te plimbi pe străzile din Tokyo, să străbați distanțele dintre marile metropole cu trenurile de mare viteză, să te bucuri de liniștea pagodelor sau a templelor străvechi, să îmbraci cu eleganță kimonourile tradiționale, să admiri gheișele ori s[ participi la ceremonia ceaiului.

Noi am visat la toate acestea, așa că am pregătit pentru cei ce vor să ne însoțească în aventura noastră pe meleaguri nipone, cel mai atractiv program.

Așadar, vom descoperi împreună ce oferă spectaculoasele orașe Tokyo, Osaka, Nara, Kyoto, Miyajima, Hiroshima sau Himeji, dar și Muntele Fuji. De la tradițiile și obiceiurile locale și până la construcțiile spectaculoase străvechi sau moderne, ne propunem să nu ratăm nimic din ceea ce oferă Japonia și să simțim din plin viața intensă a japonezilor.

Prețul integral al taberei este de

4.164 euro*

*toate taxele incluse: transport avion + JR Pass, cazare la hoteluri de 3*, 3 mese/zi în zilele 3-13

Pentru înscriere, se va achita un avans de 30% din costul taberei.

Apasă butonul și completează formularul!

Această tabără este organizată prin Agenția de Turism Exact Tours, pentru a garanta siguranța copilului dvs. și a întregii experiențe.

[ycd_countdown id=1953]

IATĂ CE TE AȘTEAPTĂ PE PARCURSUL ACESTEI PERIOADE INTENSE DE 16 ZILE!

Ziua 12 (25-26.07.2023, marți, miercuri) BUCUREȘTI – DOHA – TOKYO

Plecăm din Aeroportul ,,Henri Coandă” marți și ajungem miercuri în Aeroportul Narita din Tokyo

 YOKOSO ÎN JAPONIA! sau Bine ați venit în Japonia!

Suntem transferați la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

Ziua 3 (27.07.2023, joi) TOKYO – OSAKA

Plecăm cu trenul către Osaka, centru al comercianților, al gurmanzilor și al iubitorilor de distracții, unde ne vom caza pentru următoarele 6 zile.

Ziua 4  (28.07.2023, vineri) OSAKA

Astăzi explorăm Osaka, iar prima vizită va fi la Kaiyukan, cel mai mare acvariu din lume. Pentru detalii click aici.

Ne continuăm explorarea la Castelul Osaka, cu parcul care-l înconjoară, iar după prânz facem o plimbare prin Dotonbori și Shinsaibashi.

Ziua 5 (29.07.2023, sâmbătă) OSAKA – NARA – OSAKA

Călătorim cu trenul, până la Nara și Kyoto. Luăm trenul până la Nara, unde vizităm:

Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu.

Parcul Nara, cu peste 1.200 de căprioare foarte blânde, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

La întoarcere oprim pe drum, la Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10.000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.

Ziua 6 (30.07.2023, luni) OSAKA – KYOTO – OSAKA

Continuăm să explorăm Japonia cu partea ei tradițională și istorică și mergem la Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO unde vom vizita:

Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.

Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH, actualmente templu ZEN.

Ziua 7 (31.07.2023, luni) OSAKA – KYOTO – OSAKA

Vizităm Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, templul apei pure cu zona comercială aferentă.

Seara mergem în cartierul Gion, unde pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor.

Ziua 8 (01.08.2023, marti). OSAKA – MIYAJIMA – HIROSHIMA – OSAKA

Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox. 1h 40m!

Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia. Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii (momentan este sub renovare), care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă.

Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului tragic din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Vom admira orașul folosind transportul în comun și vom vizita Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

Prețul integral al taberei este de

4.164 euro*

*toate taxele incluse: transport avion + JR Pass, cazare la hoteluri de 3*, 3 mese/zi în zilele 3-13

Pentru înscriere, se va achita un avans de 30% din costul taberei.

Apasă butonul și completează formularul!

Această tabără este organizată prin Agenția de Turism Exact Tours, pentru a garanta siguranța copilului dvs. și a întregii experiențe.

Ziua 9 (02.08.2023, miercuri). OSAKA – HIMEJI – TOKYO

Plecăm cu trenul Shinkansen la Himeji, unde vizităm:

Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, ce exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. Pentru detalii click aici.

Ne continuăm apoi drumul către Tokyo, cu Shinkansen.

Ziua 10. (03.08.2023, joi). TOKYO – MUNTELE FUJI – TOKYO

Plecăm către Hakone, parte din parcul național Fuji-Hakone-Izu. Localitatea este cunoscută pentru nenumaratele izvoare de ape termale. În afară de panorama muntelui Fuji (dacă vremea e bună), zona este faimoasă în Japonia pentru peisajele sale deosebite si activitățile din aer liber

Mergem într-o plimbare cu vaporașul pe Lacul Ashinoko (format în craterul vulcanului Hakone), după care luăm telecabina să vizităm valea Owakudani , veche de 300 de ani . Are origine vulcanică și este încă activă: vom vedea aburi sulfuroși ieșind din pamânt!)  Specialitatea locală o reprezintă ouăle fierte în aceste ape termale, negre și cu un ușor gust sulfuros, ce se se spune că pot prelungi viața cu până la 7 ani.

Ziua 11 (04.08.2023, vineri).  TOKYO

Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând,  în contact direct cu ei.

Vizităm Sanctuarul Kanda (Kanda Myojin Shrine), unul dintre cele mai vechi din Tokyo. Aici se găsesc amulete de vânzare…pentru dispozitivele electrice! Nu este neobișnuit să vedem aici persoane care tocmai au cumpărat un aparat foto sau laptop și vin să le sfințească la templu!

După masă mergem în Shinjuku, un alt centru al orașului Tokyo, unde vom vedea câteva curiozități:

Capul lui Godzilla, în zona Kabuki-cho din Tokyo, puteți să-l vedeți pe Godzilla, mai precis, capul lui. Situat deasupra unui cinematograf, puteți să-l vedeți cum rage, dacă aveți noroc. Și dacă vreți, puteți apoi să mergeți la cafeneaua de alături, Cafe Terrace Bonjour, unde veți mânca prăjituri în forma lui Godzilla.

Pisica 3D, o pisică uriașă, pe care o vedeți virtual pe un colț de bloc….este atât de reală, încât nu vă vine să credeți!!

Ziua 12  (05.08.2023, sâmbăta). TOKYO

Continuăm descoperirea orașului Tokyo, vizitând cele mai cunoscute locuri:

Shibuya, centru al tineretului, cu uriașele ecrane din intersecție, unde pietonii traversează simultan din toate părțile. Intersecția este atât de populară, încât a fost locația pentru filme și anime-uri populare, cum ar fi Persona 5, Tokyo Ghoul, The iDOLM@STER Cinderella Girl.

Sanctuarul Meiji Jingu, situat în inima orașului Tokyo în mijlocul unei păduri. Este dedicat împaratului Meiji și a împărătesei Shoken, cel care a dus Japonia pe calea modernizării.

După vizitarea unei părți istorice a orașului, mergem în centrul culturii pop al tineretului și vizităm:

Harajuku, cu faimoasa stradă Takeshita, zona în care se poate vedea cel mai bine subcultura adolescenților japonezi, centru al tineretului, al modei extreme, ce oferă ocazii de shopping, centru al culturii pop pentru adolescenți.

Trecem prin Magazinul Sailor Moon. Cine nu a auzit de Sailor Moon? Benzile desenate au apărut pentru prima data în 1992, apoi au urmat desenele animate, ce au devenit un fenomen social în special pentru fete, dar și pentru adulți. 

Ziua 13 (06.08.2023, duminică). TOKYO

Mergem apoi în zona tradițională, unde vizităm Asakusa, cu templul Senso-ji, cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul dintre cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

După-amiază intrăm într-un Tokyo futurist și foarte agitat,  în Akihabara, cartierul otaku (al pasionaților de manga și anime).

Vom vizita o Maid Café – o cafenea unde chelnerițele sunt îmbrăcate în costume fanteziste de menajere și sunt extrem de “kawaii” (în traducere liberă: drăguțe). 

Participăm la spectacolul artificiilor, pentru că astăzi este ziua în care are loc festivalul anual de artificii de pe râul Sumida.

Ziua 14 (07.08.2023, luni). TOKYO

Pentru amatorii de anime, mergem în lumea lui Totoro.

Vizităm Muzeul Ghibli, situat în Mitaka, muzeul este dedicat și operat de faimosul studio de animație, Studio Ghibli. Proiectat de însuși Hayao Miyazaki, muzeul este interactiv, are o serie de evenimente și poți avea o privire asupra procesului de creare a unui film de animație.

Ne întoarcem în centrul orașului Tokyo, chiar în gara Tokyo. Mergem în incinta gării la Tokyo Character Street, o stradă întreagă cu peste 20 de magazine începând cu Pokemon, Hello Kitty, Snoopy, specializate în personaje din desene animate de succes. Mergem apoi într-un sanctuar shintoist, dar nu unul oarecare.

Ziua 15 (08.08.2023, marți). TOKYO

Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”SAYONARA!”.

Vom avea timp liber pentru a vizita pe cont propriu acest oraș fascinant.

Plecăm de pe Aeroportul Narita către Doha.

Ziua 16 (09.08.2023, joi). DOHA – BUCUREȘTI

Prețul integral al taberei este de

4.164 euro*

*toate taxele incluse: transport avion + JR Pass, cazare la hoteluri de 3*, 3 mese/zi în zilele 3-13

Pentru înscriere, se va achita un avans de 30% din costul taberei.

Apasă butonul și completează formularul!

Această tabără este organizată prin Agenția de Turism Exact Tours, pentru a garanta siguranța copilului dvs. și a întregii experiențe.

Am ales să combinăm dezvoltarea personală și cultura japoneză pentru că îmbină armonios aventura cunoașterii de sine cu testarea unor concepte și aptitudini noi. 

Prin studierea și experimentarea unei alte culturi, poți să-ți dai seama cum gândește o societate, cum sunt formați oamenii acolo și ce valori urmeză în viață. 

Poți trage singur niște concluzii despre o societate, fără a te lăsa influențat de prejudecăți și stereotipuri.

Poți prelua ideologii de viață care să te ajute sau poți evita obiceiuri care nu ți se potrivesc.

Îți creezi o viziune de perspectivă asupra unei țări, observând și părțile bune și cele mai puțin bune și te vei bucura de așteptări realiste atunci când ți se va ivi ocazia să stabilești relații cu persoane din acea cultură.

Prețul integral al taberei este de

4.164 euro*

*toate taxele incluse: transport avion + JR Pass, cazare la hoteluri de 3*, 3 mese/zi în zilele 3-13

Pentru înscriere, se va achita un avans de 30% din costul taberei.

Apasă butonul și completează formularul!

Această tabără este organizată prin Agenția de Turism Exact Tours, pentru a garanta siguranța copilului dvs. și a întregii experiențe.

Cine suntem noi?

81f2beda-2e85-4431-8111-aa9537eb24cd
DESPRE SIMONA-DANA DOBRIN

Abia după ce am devenit mamă, am înțeles prin ce emoții trec părinții, de fiecare dată când își lasă copiii să plece de lângă ei. 

În momentul în care am organizat prima tabără cu copiii, am avut emoții atât de mari că abia am reușit să dorm cu o noapte înaintea plecării! Îmi amintesc și acum transpirația rece și scenariile bolnave care îmi chinuiau somnul:

-dacă îi trece vreunui copil prin cap să iasă pe balcon și cade?

-dacă se îmbolnăvește careva și nu știu ce să îi fac?

-dacă își rupe cineva mâna și nu am niciun spital aproape?

În mine se dădea o luptă crâncenă, dar amintirile pe care le purtam din taberele copilăriei mele, puține la număr ce-i drept, erau atât de frumoase!!! De ce să nu se bucure și elevii mei? Cine să le organizeze tabere, dacă eu nu o fac? Și mi-am promis că voi merge încrezătoare și cu divinitatea aproape în ceea ce avea să fie prima tabără. Totul a decurs conform planului, fără niciun fel de incident, iar copiii au fost extrem de încântați de toate activitățile propuse.

De atunci am organizat foarte multe tabere și toate s-au finalizat cu succes și voie bună.

DESPRE SILVIA PĂTRAȘCU

Printre multele roluri din viața mea: de mamă, de fiică, de antreprenor, sunt și profesoară de limbă japoneză de 12 ani.

Am lucrat cu copii încă de pe băncile facultății, am lucrat în școli și centre de limbi străine, am lucrat offline și online.

Prima tabără în care am însoți copii era o tabără internațională, din Statele Unite, când eu însămi abia ieșisem din statutul de copil (aveam 21 de ani) și a fost una din cele mai frumoase experiențe, atât pentru mine, cât și pentru delegația mea. 

De atunci am fost plecată în fiecare a cu elevii mei, asigurându-mă că se distrează, învață și experimentează fiecare aventură în siguranță și cu veselie.

Acum, pe lângă taberele de cultură japoneză pe care le organizez anual, sunt tare dornică să împărtășesc din filosofiile de viață ale japonezilor și cu tinerele generații, care sunt din ce în ce mai curioși și mai atrași de această parte îndepărtată a lumii.

69b8d10d-d89d-4fc0-95b0-869f4cf92764

Prețul integral al taberei este de

4.164 euro*

*toate taxele incluse: transport avion + JR Pass, cazare la hoteluri de 3*, 3 mese/zi în zilele 3-13

Pentru înscriere, se va achita un avans de 30% din costul taberei.

Apasă butonul și completează formularul!

Această tabără este organizată prin Agenția de Turism Exact Tours, pentru a garanta siguranța copilului dvs. și a întregii experiențe.


Contact


Daca ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe aceasta pagina, te invit să mă contactezi, o să te ajut cu mare plăcere.

cropped-copie-5.jpg